Preikestolen – Informasjon

Turen fra Preikestolen Fjellstue til Preikestolen er en av landets mest gåtte fjellturer – over 270 000 mennesker tar turen ut på det svimlende fjellplatået hvert år. Før du legger ut på denne fjellturen burde du tilnærme deg relevant informasjon slik at du er forberedt.

Selve gåturen ut til Preikestolen er unnagjort på ca. to timer for dem som er vant til å gå i ulendt terreng. For barn og utrente turgåere vil vi anslå å bruke mellom to til tre timer envei uten pause. Høydeforskjellen er 500 meter og distansen er 8 km tur/retur. Vel framme venter et så godt som flatt platå på 25 x 25 meter, 604 moh. Stien er betydelig oppgradert de siste årene. Den er bredere og flere plasser er det lødd opp stein trapper. Ikke undervurder turen, den er lengre enn du tror, husk å legg inn tid for returen også. En voksen person bruker normalt 4 timer tur/retur. Litt avhengig av hvor lang stopp en legger inn på selve Preikestolen.

Kombiner gjerne turen med et måltid eller overnatting på Preikestolen fjellstue. Her har vi mange flere spennende aktiviteter å by på.

PARKERING
Vi har parkeringsplass ved Fjellstua. Parkering er gratis for boende gjester og for våre spisegjester (2 timer). Turgåere/dagsturister Kr 250,- pr. døgn.

FAKTA:
Lengde: 8 km
Varighet: 2-3 timer (en vei)
Gradering: Moderat
Høydeforskjell: 330 meter

Graf
Kart informasjon