Opptur

Opptur

OPPTUR!

Hvert år i mai måned inviterer Turistforeningen landets 8. klassinger på tur. Målet med den nasjonale turdagen OPPTUR er å gi elever en prøvesmak på friluftsliv, uavhengig av tidligere erfaring med fysisk aktivitet. Målet er å få flere ungdommer til å oppleve gleden ved friluftslivet, gjøre turmulighetene i nærmiljøet bedre kjent og skape en trivelig dag med fysisk aktivitet for alle.

OPPTUR med Stavanger Turistforening
Vi arrangerer OPPTUR for Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg kommune. I tillegg arrangerer Dalane turlag, Rennesøy og Finnøy turlag og Suldal turlag OPPTUR i sine kommuner. OPPTUR begynner fra Dale og slutter ved Gramstad i Sandnes kommune, løypa går innom tre topper og er åtte km lang. I 2019 arrangeres OPPTUR onsdag 8. mai.

Ønsker din skole/klasse å være med på OPPTUR?
Påmeldingen legges hvert år ut på denne siden kl 10.00 første mandag i februar. Klikk refresh knappen eller F5 dersom du ikke får opp påmeldingsskjema nederst på denne siden.
Vi har plass til 2000 elever.

Pris
Transport til og fra arrangementer koster kr 40 pr elev.

OPPTURløypa
Løypa vil være merket fra start til mål og vi stiller med vakter underveis for å sikre at alle kommer trygt frem. Fokus på arrangementet er sosialt samvær, naturopplevelser og fysisk aktivitet. Turen er 8 km lang, så dere må sette av hele dagen. Slik er OPPTUR løypa:https://www.ut.no/tur/2.11022/

Transport
Stavanger ordner med transport. Alt skolen må gjøre er å melde på riktig antall elever og lærere. Alle skoler må stille med lærere, og vi anbefaler en lærer/ voksen pr. 10 elever. Med tusenvis av flotte tenåringer på tur samtidig, blir dette en stor happening!

Påmelding
Kommer her kl 10 første mandag i februar. Klikk F5 dersom du ikke kan se påmaldingsskjema etter kl 10.

Påmelkdingsskjema

Se også

Kurs

Vi holder skreddersydde kurs for alle! Preikestolen fjellstue er hovedbasen for våre kurs, men vi har også muligheten til reise ut.

Klassetur og leirskole

Vi kan tilby varierte opplegg, aktiviteter og opphold. Enten du ønsker dagaktiviteter til klassen eller et flerdagers leirskoleopphold.

Basecamp

Stille vann og vakker natur. Hyttens enkle standard gir deg følelsen av å være vekke fra den moderne sivilisasjonen.

Preikestolen fjellstue - Aktiviteter for klasser